فهرست مطالب
مقدمه
Fluid در واژه نامه به معنی سیال و روان است و از این کلمه به این دلیل استفاده می شود که رنگ ها بصورت مایع و سیال بکار برده می شوند و در واقع هنرمند برای خلق اثری زیبا و چشم نواز، با رنگ های مایع بازی می کند. هنر فلوید در واقع به معنای خلق شاهکارهای آبستره یا انتزاعی است که با رها کردن رنگ ها روی یک سطح اتفاق می افتد. حال این سطوح می تواند میز یا کانتر آشپزخانه باشد یا بوم نقاشی و یا هر متریال دیگری مانند چوب، فلز، سنگ و یا پارچه.
تکنیک های فلوید آرت
فلوید آرت را معمولا با رنگ های اکریلیک اجرا می کنند اما برخی هنرمندان با ترکیب این هنر با رزین اپوکسی و تکنیک های مختلف آن، به آثار خارق العاده و جدیدتری دست یافته اند که از مزایای این هنر ترکیبی می توان به ضد آب شدن و مقاومت بالای کارهای اجرایی به دلیل خواص رزین اپوکسی اشاره کرد که برای کسب اطلاعات بیشتر در این مورد می توانید به مقاله رزین اپوکسی مراجعه کنید. البته برخی نیز فلوید را با تکنیک های مختلف نقاشی ترکیب می کنند که در این صورت اثر خلق شده از حالت انتزاعی فاصله می گیرد.
یکی از تکنیک های پرطرفدار فلوید آرت، تکنیک سلولی است که به روش های مختلفی قابل اجراست.
آیا فلوید آرت نیازمند پیش زمینه است؟
فلوید آرت نیز مانند هنر پتینه نیاز به پیش زمینه خاصی ندارد چرا که بدلیل خلق آثار آبستره و انتزاعی و عدم پیروی از قواعد نقاشی، علاقه مندان به این هنر ساده و جذاب توانایی این را خواهند داشت که با استفاده از کمترین فضای کارگاهی یا حتی در منازل خود و با حداقل سرمایه، آثار زیبا و منحصربفردی را خلق و با ورود به بازار کار کسب درآمد کنند.
کاربرد فلوید آرت
کاربرد این هنر بیشتر در خلق تابلوهای دکوراتیو برای استفاده در فضاهای گوناگون از جمله اماکن عمومی، لابی مجتمع ها یا هتل ها، دکوراسیون منازل و … می باشد اما می توان از فلوید آرت در ساخت و یا زیباسازی سطوح میزهای مختلف مانند میز نهارخوری، کنفرانس و اداری و همچنین تزئین وسائل و لوازم مختلف نظیر سینی های چوبی ، تخته های گوشت، تخته های موج سواری یا اسکیت و … استفاده کرد.
مراحل اجرای فلوید آرت
مراحل اجرای فلوید آرت به این صورت است که هنرمند براساس خلاقیت، ذوق و نوآوری خود که حاصل تمرین های مداوم می باشد و بسته به تکنیکی که اجرا می کند، رنگ های مدنظر را در لیوان های مجزا آماده کرده و سپس آنها را به صورت مجزا و تک به تک یا یک جا، روی نقاط مختلف سطح مورد نظر می ریزد و به روش های مختلف (دستی، دمیدن در نی، سشوار خانگی یا صنعتی و …) رنگ ها را هدایت می نماید تا به مفهوم یا طرح مدنظرش برسد و یا می تواند از ابزار کمکی مانند نخ، زنجیر، شانه، کاردک و … استفاده کند و برای اجرای طرح های خاص، به رنگ جهت دهد.